Agnesa hittade ett storstadsjobb – på hemmaplan

Thermias IT-specialist Agnesa Rama fick chansen att följa sin drömkarriärsväg på hemmaplan – och tog den.
– Jag är så glad att jag tackade ja. Det har gett mig så mycket mer än ett jobb, säger hon.

Vad gör du på Thermia?
– Jag jobbar som IT-specialist på IT-avdelningen där mina huvudområden är integritet och informationssäkerhet. Jag hjälper också till med att samordna Disaster Recovery Plan av vår produktion när det kommer till snabb återhämtning av IT-utrustning som kan leda till produktionsstopp om det havererar eller sker en incident. Som IT-specialist finns jag där för att stödja olika processer med underlag, rapportering och uppföljning och gör allt från att följa upp incidenter i produktion relaterat till IT, riskbedöma kameror lokalt med personuppgiftsansvarig till att hoppa på ett flyg till Helsingfors för att hålla en utbildning i informationssäkerhet.

Vad gjorde att du sökte dig hit?
– Efter examen letade jag efter ett jobb inom informations- eller cybersäkerhet, men att hitta ett liknande jobb i Arvika är inte det lättaste. När jag fick reda på att Thermia behövde någon som kunde ta sig an ett arbete inom informationssäkerhet kändes det för bra för att vara sant. Jag är så glad att jag tackade ja till tjänsten på Thermia för det har gett så mycket mer än bara ett jobb, bland annat möjligheten att bo nära familj och vänner.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Att jag får strukturera upp mina dagar utifrån min personliga planering av arbete. Jag tycker också det är roligt att få vara en del av många processer på Thermia där jag lärt mig mycket om hur de andra avdelningarna jobbar. Jag gillar också den juridiska delen i mitt arbete, att mitt arbete alltid förhålls till både svenska lagar och förordningar på dataskyddsområdet men också gemensamma dataskyddsregler för alla företag som är verksamma i EU där Thermia ingår. Det är också roligt att hålla koll och bevaka omvärlden för att se hur det har gått med olika sanktioner i andra länder och om de sanktionerna kan relateras till ärenden som eventuellt skulle kunna komma in på Thermia för att vidare förebygga det.

Hur är Thermia som arbetsplats och arbetsgivare?
– Det är familjärt, roligt och därtill erbjuder Thermia sina anställda moderna lokaler, välvald IT-utrustning på arbetsplatsen samt mångfald. Som arbetsgivare är Thermia innovativa, inkluderade och fulla av överraskningar, samt måna om sina anställda och unnar oss ofta med diverse aktiviteter och happenings anpassade till alla!

Hur har du utvecklats på Thermia?
– Som person har jag blivit ännu mer utåtriktad och duktig på att ha flera bollar i luften. Jag har även blivit mer flexibel och stresstålig samt utvidgat min kunskap kring lagar och förordningar, incident response, produktionskritisk miljö, supply chain och informationssäkerhet.

Vad är det som gör Thermia unikt?
– Jag tror det är det faktum att de behåller den familjära känslan i företaget trots att vi växer i en attraktiv bransch där många nya har anställts på kort tid och avdelningar expanderar. De anställda är måna om varandra och det känns fortfarande familjärt och inkluderande.