Amanda arbetar som Trainee

Genom Thermias traineeprogram kommer Amanda Nikamo få arbeta inom olika områden på Thermia det kommande året.

Berätta om dig själv – vem är du?
– Mitt namn är Amanda och jag började hos Thermia den 1 september 2023 som trainee genom Higher Ambition-programmet. Tidigare har jag bott i Stockholm men flyttade 2021 till Karlstad tillsammans med min sambo. I samband med detta påbörjade jag även min kandidatexamen inom industriell teknik via Uppsala universitets distansprogram ”Ledarskap – Kvalitet – Förbättring” vilket senare ledde mig hit.

Vad har du för förhoppningar på ditt trainee-år?
– Att lära mig allt jag kan om Thermia samt få en inblick i hur den dagliga verksamheten ser ut på de olika avdelningarna för att få en bild av organisationen som helhet. Jag hoppas även på ett roligt år med både personlig och yrkesmässig utveckling, samt att kunna dela mina kunskaper och erfarenheter och för att bidra till Thermia utvecklingresa.

Vad är dina första intryck av Thermia som arbetsgivare?
– Thermia är en inspirerande organisation som har vuxit mycket de senaste åren och dessutom har allting under samma tak här i Arvika! Känslan är att Thermia är en bra och trevlig organisation med en härlig och familjär stämning trots att vi är så många anställda. Jag har verkligen blivit välkomnad med öppna armar och det har varit lätt att bli en del av gemenskapen! Jag tycker Thermias värdeord beskriver organisationen och de anställda väldigt bra: Engagemang, Framåtanda och Ansvar.

För de som inte vet – vad innebär det egentligen att vara trainee?
– Traineeprogram riktar sig mot nyexaminerade personer som vill komma ut i arbetslivet. Målet med programmet är att inom ett år få en bred kompetens och grundläggande förståelse för verksamheten. Traineeåret hos Thermia och Higher Ambition innebär flera saker. Dels att man får prova på och utbildas inom många olika områden för att sedan kunna bestämma vad man vill arbeta med framöver. Men det innebär också att få ta del av Higher Ambitions utbildningsmoduler tillsammans med andra traineer från organisationer runt om i Värmland, Dalarna och Gävleborg under årets gång för att få mer kompetens inom ledarskap.