Joel lämnade Stockholm för Arvika

Thermias mjukvarutestare Joel Fredin lämnade storstadslivet i Stockholm för ett lugnare tempo i Arvika och Västvärmland.

Vad gjorde att du sökte dig hit?
– Jag hade inte jättemycket kunskap om Thermia innan jag såg annonsen, men annonsen fångade mitt intresse då den tog upp teknologier som jag finner intressant. Efter att ha läst på om företaget så lät det här som en plats jag skulle trivas på; en plats där teknologi möter fysik.

Vad gör du på Thermia?
– Jag jobbar som mjukvarutestare. Rollen går ut på att säkerställa att mjukvaran i värmepumparna fungerar som den ska. I dagsläget är mycket testning manuell, och jag kommer senare vara en del i att automatisera tester via programmeringsspråket Python.

Vad fick dig att lämna Stockholm för Arvika och Värmland?
– Jag har bott hela mitt liv i Stockholm, men alltid tyckt om att testa på nya saker. I Stockholm är det högt tempo, i Arvika är det lugnt. Jag uppskattar det lugna tempot kombinerat med småstadskänslan och naturen som erbjuds här.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Eftersom jag är ny här känns allt väldigt roligt just nu. Problemlösningen är en stor del av mitt arbete, och det har jag alltid dragits till. Sen uppskattar jag även att jag får använda mig av många olika program för att analysera värmepumparna och dess mjukvara.