Anders vände hem till Västvärmland

Efter några år i större städer vände skogs- och friluftsfantasten Anders Persson hem till Västvärmland igen. Närheten till naturen och möjligheten att jobba på ett internationellt företag lockade.
– Det kändes helt rätt att vända hem, säger han.

Vad gör du på Thermia?
– Jag är Team leader för en grupp med kvalitetsingenjörer som deltar i leverantörs- och sourcingprocesser, säkrar leverantörernas produktkvalitet för inköpt material samt leder utvärderingar och revisioner av leverantörer. Jag är också engagerad i våra nya produktprojekt vilket innebär nära arbete med R&D.

Vad gjorde att du sökte dig till Thermia?
– En stark orsak är att Thermia bidrar på ett tydligt sätt till de utmaningar vi har med klimatfrågan. Det är lätt att känna stolthet och motivation när man åker till jobbet! Sen var det många bekanta som förmedlat bilden av att Thermia är en arbetsgivare som verkligen bryr sig och månar om sina anställda.

Vad fick du att vända hem till Västvärmland?
– Det kändes helt rätt att vända hem efter några år i större städer. Skog och friluftsliv är ett stort intresse vilket gör västra Värmland till en fantastisk plats att bo på. Att få bo på hemmaplan och samtidigt jobba på ett internationellt företag är fantastiskt! Man får ta del av allt; småstadsliv blandat med arbete på ett företag som är utvecklingsorienterat.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Variationen och att arbetet så tydligt är dynamiskt. Vi har en speciell relation till marknaden i och med att vi ligger i framkant i vår bransch, och då det händer så mycket inom hållbarhetsområdet har vi en fördel av att organisationen är utformad för att snabbt kunna röra sig med förändring. Målet är att alltid verka innovativt!

Hur är Thermia som arbetsplats och arbetsgivare?
– Thermia är ett företag i utveckling och med stark framåtanda vilket leder till ett målinriktat och stark teamkänsla. Företaget lägger stor vikt vid allas lika värde och personalen har gruppträning tillsammans varje vecka vilket leder till en skön sammanhållning. Arbetsplatsen är till stor del nybyggd och det finns en puls av stark framtidstro.

Hur har du utvecklats på Thermia?
– Jag fick tidigt ett stort förtroende i min roll och vi har mycket erfarenhet och kompetens in-house som är måna om att dela sin kunskap. Alla funktioner och avdelningar är samlade i Arvika vilket skapar korta beslutsvägar och ett effektivt beslutsfattande mellan personer inom olika kompetensområden. Det har lett till mycket förståelse och utveckling på kort tid.