Att installera en luft/luft-värmepump

Vi rekommenderar alltid att luft/luft-värmepumpen monteras av en certifierad installatör. Här ger vi en översiktlig beskrivning för att du ska kunna få en bild av hur arbetet går till.

Innedel och utedel

Luft/luft-värmepumpen består av två huvudsakliga delar: en inomhusdel och en utomhusdel. Utomhusdelen hämtar upp energi ur utomhusluften medan inomhusdelen sprider den uppvärmda luften inne i huset. 

Det största ingreppet vid installation av en luft/luft-värmepump är ett hål på cirka 7 cm som måste tas upp för slangar, ledningar och dränering. Utedelen monteras med vibrationsdämpare. 

Placering

Luft/luft-värmepumpen kommer bäst till sin rätt om bostaden har en öppen planlösning. Detta beror på att värmen sprids genom en fläkt som sitter monterad i inomhusdelen.

En specialutvecklad triangeldesign på innedelen ger ett ökat luftflöde, snabbare temperaturreglering och jämnare fördelning av värmen i rummet. Den smarta designen gör också att de fysiska måtten blir mindre vilket gör den nätt och extra lättplacerad, till exempel över dörrar.

Thermia Aura-serien - byggd för nordiskt klimat

Thermia Aura är en serie luft/luft-värmepumpar som är gjorda för vårt krävande nordiska klimat. Dom är mycket tystgående och effektiva - Aura T2 har SCOP 5,1 och kvalificerar sig för högsta möjliga energiklass, A+++. Både Aura T2 och S2 har inbyggt WiFi och dom renar luften från damm och partiklar. Aura T2 har dessutom ett trippelfilter som reducerar mängden virus och bakterier. Med Thermia Aura finns en luft/luft-värmepump för alla behov.

Läs mer om Aura-serien

Fler frågor? Kontakta en återförsäljare

Det bästa sättet att få svar på alla frågor du har kring luft/luft-värmepump, är att boka ett kostnadsfritt hembesök från en av våra återförsäljare. Då kan ni kontrollera saker och ting på plats, diskutera installation, placering och kostnader. 

Boka ett hembesök

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4