Installation av luft/vattenvärmepump

Att installera luft/vatten-värmepump från Thermia innebär att du får hjälp av kvalificerade personer längs hela kedjan - alltifrån de tillverkade produkterna till färdigt värmesystem.

När du ska installera en luft/vatten-värmepump är det din återförsäljare som har totalansvaret. Arbetet brukar klaras av rätt snabbt, ofta tar det bara ett par dagar. Normalt behöver värmen bara vara avstängd ett par timmar. För dig som kund ska det vara en enkel procedur att installera en luft/vatten-värmepump.

Vi på Thermia är specialister på att tillverka värmepumpar. Därför ser vi också till att våra återförsäljare är specialister på att installera luft/vatten-värmepumpar.

Hitta närmaste återförsäljare

Installationen av en luft/vatten-värmepump är betydligt enklare, och därmed också billigare, än att installera bergvärme och jordvärme, eftersom ingen borrning eller grävning behövs. Det man ska komma ihåg dock, när man diskuterar inversteringskostnad, är att en luft/vatten-värmepump normalt sett inte ger riktigt lika stor besparing som en bergvärmepump eller jordvärmepump.

Ibland är luft/vattenvärmepump det självklara valet av värmepump, t.ex.  på platser där det av någon anledning är svårt att borra eller gräva, eller i de fall där själva tomtytan kan utgöra en begränsning.

 

Installation

Thermia är en av få aktörer på den svenska marknaden som arbetar med ett eget återförsäljarnät. Det innebär att du som kund får hjälp av kvalificerade personer längs hela kedjan - alltifrån de tillverkade produkterna till färdig installation.

När det gäller installationen är det din återförsäljare som har totalansvaret. Arbetet brukar klaras av rätt snabbt, ofta på ett par dagar. Normalt behöver värmen bara vara avstängd ett par timmar. För dig som köpare är installationen en enkel procedur.

 

Att tänka på inför installationen

Den vanligaste tekniska lösningen är att en luft/vattenvärmepump består av två delar; en innedel och en utedel. Dessa båda delar ska vid installationen kopplas samman med rör, och för att undvika effektförluster i rören är det viktigt att delarna inte kommer alltför långt från varandra.

Viktigt också att tänka på vid installationen är placeringen av utedelen. Vintertid kan nämligen fläkten i utedelen behöva gå på ett högre varvtal för att ge tillräcklig effekt. Om utedelen då är placerad på ett ställe som är känsligt för ljud, så kan detta i vissa fall upplevas som störande. Så var noga med var du placerar utedelen.

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar när du ska installera luft/vatten-värmepump. Vi beräknar ROT och din framtida besparing.

Begär offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara på att installera luft/vatten-värmepump? Gör en enkel kalkyl!

EKONOMI OCH KALKYL

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du på att installera luft/vatten-värmepump? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

Kostnadsfri rådgivning

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4