Ellie vill bidra till miljön – hamnade på Thermia

Laboratorieingenjören Ellie Jonsson värnar om hållbarhet och miljön, vilket är en viktig anledning till att hon hamnade på Thermia.
– Jag ville jobba inom en bransch som går i linje med mina värderingar, säger hon.

Vad gör du på Thermia?
– Jag jobbar som laboratorieingenjör på Thermias Research & Development. Det innebär framför allt utveckling av vårt labb och utveckling av produkter, men jag är också involverad i bland annat hållbarhetsarbete och externa projekt. Jag började 2020 som trainee genom Higher Ambition Program och efter det har jag varit på min roll som laboratorieingenjör.

Vad gjorde att du sökte dig hit?
– Främst traineeprogrammet genom Higher Ambition Program, men också att jag ville jobba inom en bransch som går i linje med mina värderingar och bidrar till miljön positivt.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Variationen, möjligheterna och mina fantastiska kollegor! Det finns hela tiden något nytt att lära sig och man får hela tiden nya möjligheter som tillåter en att växa.

Vad är de största utmaningarna i ditt jobb?
– Det blir lätt många bollar i luften när man jobbar i flera projekt samtidigt vilket är kul men också utmanande. Thermias tillväxtresa medför även mycket förändringar och nya utmaningar för alla.

Hur är Thermia som arbetsplats och arbetsgivare?
– Det är en välkomnande arbetsplats med en otroligt fin gemenskap. Kollegorna gör verkligen Thermia för mig.

Hur har du utvecklats på Thermia?
– Jag har hela tiden fått möjlighet att testa nya saker och har därmed kunna forma min roll och veta vilket område som jag vill fokusera mer på och utvecklas inom.

Vad är det som gör Thermia unikt?
– Möjligheterna till utveckling, alla fina kollegor samt att vi är under en spännande tillväxtresa som skapar mycket positivitet och engagemang!