Att byta luft/vattenvärmepump

En luft/vatten-värmepump är en långsiktig investering, och normalt sett kan den leverera värme och varmvatten under många års tid. Men ingen luft/vatten-värmepump har evigt liv, och förr eller senare kommer dagen då det är dags att fundera på ett byte.

Att byta ut en luft/vattenvärmepump är mer likt en nyinstallation än byte av tex bergvärmepump. När det är dags att byta din gamla luft/vatten-värmepump är det lätt att tänka att man bara tar ut sin gamla värmepump och sätter in en ny. Ofta har dock förutsättningarna förändrats sedan du installerade din förra luft/vatten-värmepump, och därför är det viktigt att göra en ny kalkyl när det är dags för byte.

Du kanske har byggt ut ditt hus? Skaffat pool, eller byggt ett garage som behöver värmas upp? Eller fått fler familjemedlemmar som förbrukar både värme och varmvatten? Det är saker som påverkar totalbilden en hel del.  

För att vara säker på att din nya luft/vattten-värmepump kan leverera den effekt som behövs är det viktigt att en återförsäljare kommer ut på plats och går igenom dina nuvarande förutsättningar och behov. Besöket är självklart kostnadsfritt, och du får då reda på vilken värmepump som ger dig bäst besparing, hur mycket du förväntas kunna spara samt hur stor den totala kostnaden blir för att byta ut den gamla värmepumpen.

Kontakta din lokala återförsäljare, så får du hjälp och vägledning att hitta den anläggning som passar bäst för just ditt hus.

Månadsvis betalning

Vill du installera direkt, men betala månadsvis? Inga problem, de flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig den möjligheten.

DELBETALA I DIN EGEN TAKT

Serva, reparera eller byta ut?

Hur ska du tänka när du äger en äldre värmepump? Börja med ett servicebesök och se utifrån det vad som är smartast för dig och ditt hus.

LÄS MER OM SERVICE

Hitta närmaste återförsäljare

Har du fler frågor om hur ett byte av luft/vatten-värmepump går till? Hitta din lokala återförsäljare, de har svaren. 

Hitta återförsäljare

Se våra luft/vatten-värmepumpar

Ta gärna en titt på vårt utbud av luft/vatten-värmepumpar för att jämföra prestanda och tekniker.

Våra luft/vatten-värmepumpar

Fråga Konsumentkontakt

Om du har frågor hjälper gärna Thermia Konsumentkontakt dig över telefon eller mail.

Konsumentkontakt